OLUTSEURASTA KUULTUA

Seuran syyskokous 2.10.2003

Turun Ekonoominen Olutseura piti syyskokouksensa Old Bankissa torstaina 2.10. Läsnä oli jälleen parikymmentä aktivistia, jotka vilkkaasti keskustelivat tulevasta toiminnasta ja tietysti kuukauden oluttarjonnasta. Mm. kotimaisten panimoiden juhlaoluet arvioitiin kohtuullisiksi. Eniten keskustelua kuitenkin hersytti ensi kevään Venäjän matka. Uskaltaako sinne lähteä, miten saa kivuttomasti viisumit hommattua, onko kelirikko silloin jo ohi jne. Karttaakin tutkittiin tarkoin. Loppujen lopuksi lähes kaikki läsnä olleet ilmoittautuivat alustavasti mukaan bussimatkallemme. Talven tapahtumiakin suunniteltiin ja joulun valmistelut päätettiin aloittaa turpeessa.

Suuri Sinappitesti 3.6.2003

Turun Ekonoominen Olutseura ei suinkaan laskeutunut loikoilemaan laakereilleen onnistuneen Bratislava-matkansa jälkeen. Seura tarttui taas ajankohtaisiin polttaviin ongelmiin jämäkällä otteella. Tällä kertaa oli vuorossa Turussa tuolloin ajankohtainen sinappi. Yli kaksikymmentä vastuunsa tuntevaa asiantuntijaa saapui Littoisten järven rannalle Kuoviluotoon 3.6. valmiina maistamaan, onko Upsalassa tehdystä Turun Sinapiksi. Samoin tarkasti tutkailtiin Turun Sinapin paikalle tunkevat paikalliset korviketuotteet, vertailukohtana virolainen tulinen Põlstamaa Kange. Testi toteutettiin ns. vapaa maistelu menetelmällä, jossa apuaineina käytettiin kotimaisia ja virolaisia erilajisia makkaroita sekä virolaisia ja saksalaisia mietoja vaaleita lager-oluita.

Testin lomassa käytiin myös saunan antoisissa löylyissä sekä tietysti järvessä uimassa. Meillä oli onnistunut ilta, ilma oli kuin morsian, ainoastaan pieni viileys muistutti siitä, mihin suuntaan ne morsiametkin ajan mittaan muuttuvat. Joko ruoka oli hyvää tai sitä oli liian vähän, mutta kiitettävästi kaikki meni. Toivottavasti ketään ei jäänyt pahemmin hiukomaan. Kun juomaakin näytti olevan riittävästi ja lisäksi saunan kiuas antoi makoisat löylyt ja järvi vilvoitti, niin mikäs oli meidän sinappeja arvostellessa grillin loimussa (ja savussa).

Testin voittajat löytyivät tästä läheltä. Parhaimmiksi selvisivät Naantalilainen Koti Sinappi väkevällään ja Lundenin Auran Sinappi samoin väkevällään. Myös näiden miedot vaihtoehdot saivat kiitosta. Tuliset ei tällä kertaa olleet kärkisijoilla, vaikka Pöltsamaan Kangea mainittiinkin Tosi Sinapiksi. Uppsalan tahnat sijoittuivat arvonsa mukaisesti sijoille 67-69.

Kesätapaaminen 16.6.2003

Viileän sateisena maanantai-iltana 16.6. seura kokoontui kesätapaamiseensa P-O Kankaan paviljongille Aurajoen rantamille. Parikymmentä jäsentä oli katselemassa Slovakian matkan kuvia ja suunnittelemassa uutta matkaa. kokouksessa ilmaan heitetty ajatus erilaisesta kohteesta on nyt tuottanut tulosta, ja torstaina 2.10. istuvalle syyskokoukselle esitellään todella mielenkiintoinen seikkailumatka. Lisätietoa ensi kevään matkasta saatavissa sähköpostilla kimmo.palonen@auriamail.net .

Tallinn Õllesummer 4.-6.7.2003

Seuran edustus tämän vuoden Tallinnan olutjuhlien 10-vuotis juhlilla oli ehkä lukumäärältään vähäinen vaan ei suinkaan merkitykseltään. Toistakymmentä juhlijaa oli mukana 4.-6.7., kun osaltamme tutustuimme juhlintaan. Eräs asia kiinnitti huomiota. Kun juhlan teemat ovat läheisesti juomiseen liittyviä, kotimaisiin tapahtumiin osallistuneita hämmästytti eräs piirre. Juhla oli selkeästi koko perheen juhla ja mukana oli lapsia, vanhuksia ja heille oli myös järjestetty omaa ohjelmaa. Vielä illan pimetessäkään ei ollut näkyvissä häiriköiviä humalaisia, ei tappeluita, ei itseään sopimattomissa paikoissa tyhjentäviä ihmisiä, ei pahoinvoivia. Ei, vaikka kuulemma osanottajista yhä suurempi osa on suomalaisia. Ilmeisesti kansalaisemme unohtavat kotoiset rennot tapansa matkatessaan Eurooppaan. Roskaaminen sen sijaan oli melkoista, muovituopit vain rapisivat jalkojen alla alueella kuljeskellessa. Musiikillisesti tapahtuman anti oli korkeatasoista, jatsia, kansanmusiikkia, kokeilevaa modernia rokkia ja tietysti kuorolaulua oli tarjolla useilla lavoilla. Kokonaisuudessa juhlat ovat mielenkiintoinen tuttavuus, joka näyttää olevan virolaisten keskuudessa todella suosittu. Laululavan tienoo täyttyi iloisista ihmisistä ilta toisen jälkeen.